kedd, december 18

karácsony

idén annyira nem foglalkoztat a naptár, meg ilyesmik, hogy eddig eszembe se jutott, hogy mindjárt itt a karácsony. így viszont ezt az évet (egyelőre) megússzátok egyetlen egy karácsonyellenes poszttal, ami ráadásul rövid is, és velős. (akinek egyébként hiányzik az anticrhristmas hangulat, az olvassa vissza az elmúlt évek decemberi bejegyzéseit)

akik utálják, hogy utálom a karácsonyt, vagy megrögzött szentkarácsony rajongók, mindannyiunk érdekében ne olvassák el ezt a posztot.
__________________________________________

a karácsonnyal az a baj (többek között) hogy csak minden pillanatában emlékeztet az elvesztett szeretteinkre, és mindazokra, akikkel nem lehetünk együtt, bármennyire is szeretnénk.
akik nem sütnek diós bejglit, amit gyűlölsz, de mégis belédtuszkolnak két rúddal, akik nem főznek reggeltől estig, hogy aztán este idegösszeroppanást kapjanak a stressztől hogy vajon kiszáradt-e a pulyka, akik nem nézik meg veled a Shrek karácsonyi kiadását minden áldott szenteste, akik nem küldenek megbízhatatlan postai úton ismeretlen fajtájú sütiket kilószám...

rossz. utálom. gyűlölöm ezt az egészet.

persze, csak féltékeny vagyok mindazokra, akiknek a karácsony olyan, mint amilyennek lennie kéne.

- - - - - -
olyan ez, mint a szülinap. azt is utálom, mert sosem lehet olyan, mint amit én kívánnék. lehet nekem bármilyen jó karácsonyom bárhol, bárkivel, de az nem családi karácsony. már 10 évesen is arra vágytam, hogy ha majd egyszer saját családom lesz, akkor a karácsony olyan lesz, amilyet mindig is akartam. nehéz beérni egy csodás szerelmi karácsonnyal, vagy egy felejthetetlen céges karácsonnyal (CSOPA 2011 <3) vagy egy meghitt baráti estével, ha ez nem az, aminek lennie kéne, hiszen nem is lehet, mert család csak egy van.

- - - - - -
Cézé meghívott, hogy töltsem náluk a karácsonyt, és ez nagyon édes, biztos, hogy nagyon szuper lesz. máskülönben jó eséllyel az albérletben ücsörögnék, gépeznék, meg aludnék. elvégre a karácsony pont ugyanolyan nap, mint a többi.



és különben is, addig még úgy is világvége lesz!

Nincsenek megjegyzések: