hétfő, március 26

önvédelmi leckék kezdőknek, harmadik rész

Szortírozz, szelektálj, rendezz! Nézd át a holmidat, akár off-, akár online, és mindent tégy a megfelelő helyére. Ami nem a tied, próbálj gazdát találni neki: igyekezz emlékezni, honnan, és kitől van. (és ha esetleg mókás úton került hozzád, akkor lehet vigyorogva visszaemlékezni a sztorira. De ha csak szimplán olyan illata van, mint Neki, ne mélázz!) ((Erre a pontra most nagy szükségem lenne, mert az elmúlt 5-6 évben sikerült felhalmoznom egy szekrénnyi férfi inget, pólót, rövidgatyát, farmert, cipőt, kesztyűt, mindet különböző méretekben. És őszintén megvallva, ötletem sincs, minek vannak ezek itt. Persze van amit ajándékba kaptam, de sok olyan ami csak itt ragadt és a gazdája nem hiányolta. A legmókásabbak az XXL méretű hawaii mintás férfi ingek garmadája, amiből felöltöztettem a szalagavatómra az összes osztálytársam.))
Ha nincs gazdája, gondold át, tudod-e hasznosítani. Erre nem indok az, hogy olyan illata van, mint Neki. Inkább olyan opciókat keress, hogy kényelmes-e benne otthon fetrengeni, alváshoz jó lesz-e, mert hát nyilván nem hordunk férfi ruhákat.

Rendszerezd a fontos dolgaid, időpontjaid, kötelező feladataid. Könnyen kicsúszik az ember kezei közül a rengeteg dátum, elvárás, esemény. Mikorra kell leadni a beadandót? Kézzel írva, vagy nyomtatva? Mekkora terjedelemben? Melyik órára!? Mikor pótolsz zéhát? Meddig kell leadni a beosztást? Mikorra kell visszavinni a könyvtári könyveket?

Kezd el! Csak így kerülheted el, hogy minden a fejedre nőjön, és végül már hozzá se merj szagolni mert elriaszt a sok katyvasz. Muszáj felszámolni az elmaradást, és jobb, ha ezt egy-két nap alatt próbálod letudni, nem pedig szépen lassan.

Kapcsolj ki! Ha már kezd összeállni a normális világod, akkor próbálj minél több emberrel találkozni, próbálj ki új dolgokat, találj új hobbit, mert kikapcsolódni muszáj. Persze nem utolsó szempont, hogy így megállíthatod az agytekervényeid egy bizonyos időre, és nem gondolkozol feleslegesen (lásd önvédelmi leckék kezdőknek, első rész). Egyszerűen foglald el magad. Szakítás után minden barátod egyesével tudni akarja, mi történt, és egy ideig jó is, ha kibeszéled magadból, de utána próbálj egyáltalán nem gondolni rá, csak élvezd, hogy olyan emberekkel vagy körülvéve, akik kedvelnek, akiket kedvelsz.

Mosolyogj! Állandóan! Még a végén te is elhiszed, hogy minden rendben van.

Nincsenek megjegyzések: