hétfő, március 26

önvédelmi leckék kezdőknek, második rész

Ne tapadj rá senkire. (ez a pont főképp nőknek szól ((bocsi Pisti :P)) de a mai világban egy nő ne fusson soha senki után.) Nyilván mindenkire ráfér, hogy fussanak utána. Márpedig fussanak a férfiak.

Ne teregesd ki a dolgaid, légy - ha nem is titokzatos - de körültekintő azzal kapcsolatban, hogy mennyire engedsz be mást az életedbe.

Ne várj el semmit. Soha. Senkitől. Feleslegesen emészted magad azzal, hogy azon filozofálsz, miért nem kapsz levelet, vagy miért nem csörög a mobilod, miért nem vár senki az iskola előtt, miért nem néz rád, ha egy társaságban vagytok. Megtehetné, persze, de NE várd.

Ne őrlődj azon, mi lett volna, ha... Ez ugyanis már semmit sem változtat a múlton. Most most van.

Ne őrlődj azon, hogy mit csinálhattatok volna, mennyi helyre utazhattatok volna, mi minden élmény maradt ki.

Ne tervezz. Ez főképp az előző pont kiegészítése. Semmiképp se hidd, hogy kitavaszodik, és elmentek az állatkertbe, és majd minden szép lesz. (stb) A tervezés sem ér semmit, csak rosszabb, ha nem valósul meg.

Ne próbáld felkelteni az érdeklődését. Egyrészt, mert ha képben van, úgy is tudja, hogy épp rá figyelsz, másrészt a körülötted lévő emberek rád se fognak ismerni, az meg bizony jóbarátok között is vicces.

Minden eldöntendő dologról készíts pro-kontra listát, de minimum gondold át a tetteid és mondataid legalább kétszer. Inkább háromszor.

Sose gondolkozz azon, a másik mire gondol. Ugyanis nem látsz a fejébe. De komolyan. Esküszöm! Aztán ha egyszer csak megszólal, majd jól meglepődsz azon, mit mond. 

Ha bármi érdekel, kérdezz. Ez főképp az előző pont kiegészítése. 

NE magyarázkodj helyette, sose mentegesd. Ha elcseszte, hát elcseszte, ne védd magad előtt hülye kifogásokkal (lásd: elfelejtette, mert épp fáradt volt, nem csinálta meg, mert nincs ideje, nem akarja, mert nincs kedve, stb.)

Eddig összegezve: Sose fektess felesleges energiát semmibe. (ez nagyon szimpatikus gondolat a fejemből.)

Nincsenek megjegyzések: